Nieuws

Buurttafel met info "10 tips om 100 jaar te worden" op vrijdag 28/02/2020 van 11u tot 14u

(gepubliceerd op dinsdag 25/02/2020)


Dokter Freya Saeys geeft tips om gezond te leven op de buurtmaaltijd waar friet met stoofvlees en dame blanche op het menu staan. Vooraf inschrijven!


Wie?


Dokter Freya Saeys is een Vlaams Parlementslid in de commissie Welzijn en Volksgezondheid en in de commissie Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding. Actief in de gemeenteraad van Lebbeke. Huisarts en mama.


Waar?


't Kastarken
Lange Minnestraat 69
9280 LebbekePrijs: 8,5 EUR


Reservaties: labgods@gmail.com


Bron: uitinvlaanderen.be


Coronavirus

(gepubliceerd op dinsdag 25/02/2020)

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid.

Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Je kan op de website ook per mail al je vragen kwijt of je kan bellen op het gratis infonummer 0800/14 689.

Ook de Twitteraccount @be_gezondheid en de facebook-pagina informeren doorlopend over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.


Bron: Lebbeke.be/coronavirus